ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Εδώ είναι η χριστουγεννιάτικη  έκδοση!


external image 500px-Xmas_tree_animated.gif












Tom and Jerry - The night before christmas









Σκρουτζ Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι 




Αποκλεισμένοι Στην Λέσχη Του Μίκυ ταινία




Μερικά  ανέκδοτα για να γελάσουμε!
Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς μπαίνουν μαζί, από τον 5ο όροφο του Χίλτον, ο Άγιoς Βασίλης, ένας έντιμος πολιτικός και ένας γενναιόδωρος δικηγόρος. Πατάνε το κουμπί του ασανσέρ για το ισόγειο, και βλέπουν ταυτόχρονα στο πάτωμα ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ. Ποιος από τους τρεις το σήκωσε και το πήγε στη ρεσεψιόν;
Ο Άγιος Βασίλης, φυσικά.   Οι άλλοι δύο δεν υπάρχουν, παρά μόνο στη φαντασία μας!



Ένας δικαστής που εκδίκαζε μια υπόθεση λίγο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, βρισκόταν σε καλή διάθεση, λόγω εορτών. 
- «Γιατί βρίσκεσαι εδώ;», ρωτάει τον κατηγορούμενο. 
- «Επειδή ψώνισα πολύ νωρίς τα Χριστουγεννιάτικα δώρα!».
«Αυτό δεν είναι ποινικό αδίκημα», λέει έκπληκτος ο δικαστής, «πόσο πιο νωρίς ψωνίσατε κύριε;»
- «Λίγο πριν ανοίξει το κατάστημα…»,  απαντάει ο κατηγορούμενος.  


Δύο φίλοι συζητούν :
-Η αδελφή μου δεν ξέρει να τραγουδάει.
-Και λοιπόν; Είναι τόσο κακό αυτό;
-Όχι. Το κακό είναι ότι δεν ξέρει ούτε να σταματάει το τραγούδι...

Ο ασθενής στον γιατρό :
-Δεν σας καταλαβαίνω, γιατρέ. Αφού σας εξήγησα ότι χτίπησα το πόδι μου, γιατί επιμένετε τόσο πολύ να μου δώσετε γυαλιά μυωπίας ;
-Γιατί αν είχατε δει εκείνο το χαντάκι...



Ο Μπόμπος γυρίζει στο σπίτι από την παιδική χαρά. Μόλις τον βλέπει η μητέρα του γίνεται έξαλλη και του φωνάζει :
-Πω πω! Είσαι πολύ βρώμικος. Πήγαινε να κάνεις μπάνιο αμέσως !
-Δεν γίνεται, μαμά. Ο δάσκαλος μας είπε ότι δεν πρέπει να μολύνουμε το νερό !


Η δασκάλα ρωτάει τον καινούριο μαθητή :
-Πώς σε λένε ;
-Κωνσταντίνο, κυρία.
-Και πώς σε φωνάζουν οι γονείς σου ;
-Κωνσταντίνεεεεεε!


Μια μητέρα κάνει μαθήματα καλής συμπεριφοράς στο γιο της:
-Για πες μου γιε μου, αν πατήσεις κατά λάθος το πόδι μιάς κυρίας, τι θα κάνεις;
-Θα της ζητήσω συγγνώμη.
-Και αν εκείνη σου δώσει μια καραμέλα;
-Θα της πατήσω και το άλλο πόδι!



-Ποιο είναι το αγαπημένο αναψυκτικό των αρκούδων ;
-Η κόκα κοάλα !


Πολλοί άνθρωποι ρωτάνε πώς στο καλό είμαστε σίγουροι ότι ο Αη Βασίλης είναι άντρας; Είναι απλό, μια γυναίκα, ποτέ δεν θα φορούσε, γιορτινές μέρες, κάθε χρόνο τα ίδια ρούχα.




  

Ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων από όλο  τον κόσμο


Στη Σικελία:
 Οι χωρικοί βγάζουν τα μεσάνυχτα των Χριστουγέννων νερό από τα πηγάδια και ραντίζουν τα ζώα τους, γιατί πιστεύουν ότι το νερό αυτό είναι αγιασμένο, επειδή την ίδια ώρα γεννιέται και ο Σωτήρας του κόσμου.


Στη Σουηδία:
     Σε μερικές επαρχίες της Σουηδίας οι κάτοικοι των χωριών συνηθίζουν ανήμερα τα Χριστούγεννα να ρίχνουν έξω από τα σπίτια και τα χωράφια τους σιτάρι, για να γιορτάσουν μαζί τους και τα πουλιά.




Ένα ανέκδοτο που φέρνει πονόκoιλο !!!

Στο Χριστουγεννιάτικο πάρτι του δημοτικού σχολείου, ένας μαθητής της έκτης θέλει να γνωρίσει μια χαριτωμένη κοπέλα από άλλη τάξη, και, προφανώς για να “πουλήσει μούρη”, πηγαίνει κοντά της και την ρωτάει: “Δεν νομίζεις ότι ο Διευθυντής του σχολείου μας είναι λίγο βλήμα;”.   Η κοπελίτσα ταράζεται και τον ρωτάει αν ξέρει ποια είναι. “Όχι”, απαντάει ο μαθητής. “Είμαι η κόρη του Διευθυντή!”. Ο νεαρός, με τη σειρά του, ρωτάει την μαθήτρια: “Εντάξει, αλλά εσύ ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”. “Όχι”, απαντάει η κοπέλα. “Ευτυχώς Θεέ μου!!!”,  λέει με αναστεναγμό ανακούφισης ο νεαρός

Τα Χριστούγεννα στον κόσμο


Μεξικό

Στο Μεξικό οι άνθρωποι διασκεδάζουν πολύ!οι γιορτές αρχίζουν στις 16 Δεκεμβρίου με την αναπαράσταση της άφιξης της Μαρίας και του Ιωσήφ στη Βηθλεέμ.Στη συνέχεια,ο κόσμος συγκεντρώνεται στα σπίτια,όπου πάντα υπάρχει μια φάτνη σε μια γωνιά,και γιορτάζουν. Αυτό επαναλαμβάνεται σε διαφορετικό σπίτι κάθε νύχτα,μέχρι τα Χριστούγεννα.


Καναδάς

Στο Μόντρεαλ κάθε χρόνο γίνεται η μεγάλη παρέλαση του Αϊ-Βασίλη,ο οποίος μέσα σε άρμα <<πετάει>> πάνω από τα έκπληκτα μάτια των παιδιών.Το έθιμο προτείνει στα παιδιά να αφήνουν μπροστά στο τζάκι γάλα και μπισκότα για τον Αϊ-Βασίλη.


Πολωνία

Η παραμονή των Χριστουγέννων ονομάζεται Γιορτή του Αστεριού. Εκείνη την ημέρα πολλοί ετοιμάζουν ένα ειδικό γεύμα και κάθονται σε ένα τραπέζι όταν το πρώτο αστέρι βγει στον ουρανό. Στη  συνέχεια τραγουδούν τα κάλαντα και ανάβουν κεριά. Σε μερικά σπίτια, τα αγόρια ντύνονται σαν τους τρεις μάγους και προσφέρουν τα δώρα.



ΜΕΡΙΚΕΣ  ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ !!

1.Ζευγάρια στέλνω τα πουλιά που αν χαθεί το ένα
 να’ ρθει το άλλο να σας πει ΧΡΌΝΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ!.
2.Μία ευχή σας κάνω εγώ για τον καινούργιο χρόνο
 την πόρτα σας να την χτυπά η ευτυχία μόνο! 
3.Σας δίνω μόνο δυο ευχές για τον καινούργιο χρόνο
 πάμπλουτοι να 'στε στη χαρά και πάμφτωχοι στον πόνο!
4.Δίνω ευχές όπου αγαπώ για το καινούργιο έτος
 χαρές που δεν γνωρίσανε να τις χαρούνε φέτος!.
5. Εύχομαι για το χρόνο αυτό μόνο χαρές να ζήσεις
 τόσο πολλές που να μπορείς και σ’ άλλους να χαρίσεις!. 


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ  ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

5 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι γάλα φρέσκο
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ φλιτζάνι κονιάκ
1 ½ φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο με το baking powder






ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
Υλικά:
 3/4 της κούπας βούτυρο
1 ½  της κούπας ζάχαρη
5 αυγά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι κανέλα, λίγο αλάτι
½  κούπα σταφίδα ξανθή φουσκωμένη σε λίγο κονιάκ
1 μεγάλο μήλο τριμμένο στο ρεντέ
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα.

Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι. Κατόπιν χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε μέσα ένα-ένα τα κροκάδια. Ρίχνουμε σε δόσεις εναλλάξ το αλεύρι και το τριμμένο μήλο. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα και τα ενώνουμε όλα μαζί και τα ανακατεύουμε. Κατόπιν μέσα σε αυτό το μίγμα ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και την ψήνουμε σε φούρνο στους 180o C για 40 με 50 λεπτά. Αφού ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Όταν κρυώσει την στολίζουμε με σαντιγύ και την πασπαλίζουμε με καρύδια.












Δίπλες
Υλικά
4 αβγά
1 φλιτζάνι του καφέ ούζο ή μαστίχα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκάλι
2 φλιτζάνια του τσαγιού χοντροκοπανισμένα καρύδια
Μέλι
Αλεύρι
Μισό κουταλάκι σόδα
Κανέλα

ΕκτέλεσηΣε μία βαθιά λεκάνη χτυπάμε τα αβγά, το ούζο, το χυμό, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλεύρι μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή ζύμη. Δουλεύουμε καλά τη ζύμη πέντε περίπου λεπτά, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε μισή ώρα.
Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες, πλάτους τεσσάρων εκατοστών και μήκους οκτώ έως δέκα εκατοστών.
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, πιέζοντας τις άκρες (για να γυρίσουν) με δύο πιρούνια. Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το επιπλέον λάδι.
Ρίχνουμε αρκετό μέλι και, τέλος, πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια.









Κλασική γέμιση γαλοπούλας



Περιγραφή: Μια κλασσική γεύση. Φτάνει για μια γαλοπούλα μέτρια, γύρω στα 4-5 κιλά.





Συστατικά

·         500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, διπλοκομμένος

·         70 ml ελαιόλαδο

·         200 γρ. καθαρισμένα κάστανα

·         5 κ.σ. ρύζι καρολίνα

·         1 μεγάλο κρεμμύδι

·         1/2 μάτσο μαϊντανός

·         100 γρ. κουκουνάρι
·         100 γρ. σταφίδες ξανθές
·         Αλάτι
·         Φρέσκο τριμμένο Πιπέρι
·         1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη
·         1/2 ποτήρι κρασιού μπράντυ
·         1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη

Οδηγίες:
1.    Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο μπράντι και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.
2.    Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε και το κρεμμύδι.
3.    Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το ρύζι και το μαϊντανό, ψιλοκομμένο.
4.    Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κύμινο και το μπαχάρι και σβήνουμε ρίχνοντας στην κατσαρόλα τις σταφίδες μαζί με το μπράντι τους.
5.    Αναμειγνύουμε και τα κάστανα, κομμένα στα τέσσερα και το κουκουνάρι, ελαφρά καβουρδισμένο στο φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα:
Η γέμιση αυτή, αν είναι στεγνή, υγραίνεται με λίγο ακόμα μπράντι.

Αν θέλουμε γεμίζουμε έτσι όπως είναι τη γαλοπούλα, αλλιώς βράζουμε τη γέμιση σε κατσαρόλα.

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ




Υλικά:
  • 1200 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 150 γραμ. αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα, κομμένα και καβουρδισμένα)
  • 1 φλυτζ. καφέ ζάχαρη άχνη
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα διαλυμένη σε 1 φλυτζανάκι καφέ πορτοκάλι
  • 1 φλυτζανάκι καφέ κονιάκ
  • 2 ½ κιλά (περίπου) αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση:
  • Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη ώσπου να ασπρίσει.
  • Στη συνέχεια, ρίχνετε τους κρόκους αβγών, το πορτοκάλι με τη σόδα, το κονιάκ και τα αμύγδαλα.
  • Προσθέτετε 2 κιλά αλεύρι (αν χρειαστεί και περισσότερο μέχρι να γίνει μαλακιά η ζύμη) και ζυμώνετε πολύ καλά.
  • Πλάθετε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο στους 200C για 25 λεπτά.
  • Όταν τους βγάλετε ζεστούς όπως είναι, ρίχνετε με το σουρωτήρι τη ζάχαρη άχνη για να κολλήσει πάνω τους. Αφού κρυώσουν, προσθέτετε κι άλλη ζάχαρη άχνη.











ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 6-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Τότε προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν μέχρι να απορροφηθούν καλά από το μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού.{προσέξτε όμως να το κάνετε αυτό πάνω από τον κάδο του μίξερ, γιατί φουσκώνει και μπορεί να χυθεί}.αφού το προσθέσουμε στο μείγμα που συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ , ρίχνουμε το αλάτι και τη βανίλια. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ το αλεύρι με το baking powder , το κονιάκ και το γάλα. Στο τέλος, ρίχνουμε τα καρύδια και τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 35 εκατοστών. Τινάζουμε το ταψί για να φύγει το περιττό αλεύρι. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στη διάμετρο του ταψιού και τη στρώνουμε στο ταψί. Αδειάζουμε το μείγμα της βασιλόπιττας και στρώνουμε την επιφάνεια της απαλά με σπάτουλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμη μπήγουμε ένα μυτερό μαχαίρι στο κέντρο της βασιλόπιττας και κοιτάμε να βγαίνει καθαρό. Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε και ξεκολλάμε τη λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.





ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
"Το Δέντρο της Αγάπης" είναι το ανθρώπινο κάλεσμα που απευθύνoυν για 8η συνεχή χρονιά το ΔΙΚΤΥΟ Τηλεόραση, και το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών προκειμένου πολίτες όλων των ηλικιών να συρρεύσουν από την Παρασκευή (16/12) έως και την Δευτέρα (19/12) στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών για να στολίσουν το ύψους οκτώ μέτρων δέντρο, αγοράζοντας ο καθένας στολίδια, η συμβολική αξία των οποίων αντιπροσωπεύει τη συμμετοχή μας στη μεγάλη φιλανθρωπική προσπάθεια.Βοηθείστε όσους σας έχουν ανάγκη, κάντε μια καλή πράξη!!!

3 σχόλια:

kostastsemperis είπε...

ΠΑΝΕ 17 ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΤΑΙΝΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 (ΕΤΩΝ)ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΚΑΘΩΝΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗΝ 18η ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό πάει για αγόρια !!! Τα κορίτσια δεν είναι τόσο χαζά !by Βασιλκή

Κίτσα είπε...

www.youtube.com/watch?v=E8gmARGvPlI&ob=av3e
πατήστε επάνω του !!!